Motivacija zaposlenika

MOTIVACIJA ZAPOSLENIKA, KAKO IH MOTIVIRATI!

U svoje poduzeće vjerujete svim srcem. U vama gori unutarnji plamen. Liježete spavati i budite se s mislima o tome što želite (još uvijek) stvoriti, kako ćete to postići i zašto želite to ostvariti. Motivira vas ideja nečega boljeg, inovativnijeg pristupa, da se nešto promijeni, stoga tražite informacije i potpuno ste posvećeni svom poslu. Svaki dan brinete o vlastitoj motivaciji, puno tražite od sebe, jer na kraju dana želite biti ponosni na svoj rad, zadovoljni i ispunjeni, te radite znatno više od drugih. U vašim mislima vrti se rečenica da prvo morate biti vi dobar primjer svojim zaposlenicima i oni će vas slijediti (motivacija zaposlenika).

Kada se to ne dogodi, počnete se pitati zašto vaši zaposlenici nisu tako motivirani u svom radu kao vi sami. Iz nepoznavanja može proizaći povremeni bijes, razočaranje, pa čak i vaša unutarnja frustracija, jer ste od svojih zaposlenika u određenom trenutku očekivali mnogo više, a ta očekivanja nisu ispunjena.

Motivacija zaposlenika ključna je za povećanje produktivnosti u vašem poduzeću. Vi možete biti vrlo motivirani, ali to ne znači da će i vaši zaposlenici biti. Stoga morate početi razmišljati izvan okvira, tražiti rješenja za povećanje motivacije vaših zaposlenika i pronaći kreativna rješenja kako bi zaposlenici rado dolazili na radno mjesto, razvijali se osobno i poslovno te vam sami od sebe davali ideje o tome kako zajedno postići znatno bolje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama poslovanja.

Glavno pitanje je stoga kako potaknuti zaposlenike na povećanje motivacije na radnom mjestu, saznati zašto zaposlenici uopće rade te na koji način mogu gledati na svoj posao kao nešto što ih ispunjava i čini sretnima?

ŠTO JE MOTIVACIJA ZAPOSLENIKA?

Motivacija zaposlenika jedan je od ključnih faktora za uspješno poslovanje poduzeća. Imajte na umu da sami ne možete izgraditi posao (uzimajući u obzir konstantan rast i razvoj vašeg poduzeća), nego ga razvijate zajedno s ljudima, svojim zaposlenicima. To je najveći razlog zašto se uopće baviti motivacijom zaposlenika. Jedna od posljedica, kada počnu opadati angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, jest povećanje fluktuacije radne snage, što oslabljuje rast vašeg poduzeća. Kako su vaši zaposlenici angažirani i zadovoljni na radnom mjestu ovisi o vanjskim i unutarnjim faktorima. Ovisi o tome kakve potrebe (vanjske/unutarnje) ima pojedinac. Na primjer, nekome nije toliko važno da u poduzeću postoji kuhinja, dok to za nekoga znači “svijet” kako bi si mogao pripremiti kavu ujutro kada stigne na posao ili neku laganu verziju užine/ručka.

Mjerenje razine motivacije zaposlenika na radnom mjestu možete provesti već prema tome koliko zadataka/projekata uspješno završe. Vaša odgovornost kao vođe je posvetiti pažnju zaposlenicima i saznati što ih najviše motivira na poslu kako biste potaknuli dodatni entuzijazam za njihov rad.

Tada će i kod njih biti manje osjećaja prisile “moram”, već će s veseljem doprinijeti ostvarivanju postavljenih ciljeva poduzeća…

Zašto je motivacija tako važna?

Ako sažmemo zašto je motivacija zaposlenika tako važna, možemo reći da je ključna za postizanje poslovnih ciljeva. Naime, što su zaposlenici motiviraniji, to su produktivniji, pouzdaniji, odgovorniji prema svom poslu i ostalim članovima tima. Sve navedeno dovodi do boljih kvartalnih, polugodišnjih i godišnjih rezultata. Što su zaposlenici više motivirani, manje će željeti napustiti radno mjesto, predaniji će biti svom poslu, sami će pronaći više informacija, s oduševljenjem će govoriti drugima o tvrtki u kojoj rade i osjećat će pripadnost. Sve to rezultira značajnim povećanjem njihove učinkovitosti.

Rade li zaposlenici samo zbog plaće?

Zaposlenici ne obavljaju svoj posao samo zato što dobivaju plaću određenog dana u mjesecu. Iako plaća omogućuje zaposlenicima život i preživljavanje, to nije dovoljno snažan razlog da ostanu na određenom radnom mjestu ako su dugoročno nezadovoljni i nedovoljno motivirani. Razmišljanje o poslu danas se značajno razlikuje od onog nekada. Nekada je prevladavala misao “radim kako bih nešto zaradio/la”. Danas prevladava misao “želim pametno i promišljeno uložiti svoje vrijeme tamo gdje će cijeniti moje potencijale”. Posao bi trebao biti način izražavanja, način života putem kojeg se osoba može potpuno izraziti i doprinijeti uspješnom funkcioniranju tvrtke. Zaposlenima više nije dovoljno samo redovito primati mjesečne prihode na računima u obliku plaća. Obraćaju veću pažnju na okolinu u koju dolaze, odnose u timu te ne zaboravljaju na sustav napredovanja i osobnog razvoja.

Rukovodećem kadru važno je osigurati da zaposlenici pronađu unutarnju motivaciju. Zaposlenici su motivirani zbog određene kombinacije vanjskih i unutarnjih čimbenika poput emocionalnih, intelektualnih i društvenih. Ako im kao menadžer ponudite samo vanjske motivatore (kao što su novac, pohvale, slava, plaća, diploma, certifikat, titula “najboljeg zaposlenika”) tada je  potrebno stalno povećavati ove poticaje. Izuzetno je važno unutar tvrtke stvoriti osjećaj poslovnog smisla. Treba stvoriti zajedničke vrijednosti koje se žive i usmjeriti energiju prema njima. Fokus treba biti preusmjeren s zadovoljenja potreba svakog zaposlenika na ispunjenje nečega što nadmašuje ograničenja pojedinačnih želja. Treba razmisliti o tome za što se tvrtka zalaže i kakva je svrha njezinog postojanja.

Motivacija zaposlenika, kako to možemo učiniti?

Materijalna strategija

PLAĆE I NAGRADE: Redovite mjesečne plaće i mogućnost različitih financijskih nagrada utječu na motivaciju zaposlenika, ali ova vrsta motivacije polako napušta prvo mjesto. Kao menadžer, usredotočite se na kreativnije načine motiviranja zaposlenika. Kao što je već spomenuto, vanjske motivatore (uključujući plaće i financijske nagrade) potrebno je stalno povećavati.

RADNI UVJETI: Osobno opremljeni radni prostori i oprema značajno utječu na motivaciju zaposlenika. Osjećaju se znatno bolje u navedenom okruženju. Pozitivno ozračje i razmišljanje također doprinose. Primjerice zidovi prekriveni različitim pozitivnim mislima, kao i kreativnim radovima poput grafika, raznih slika i smiješnih fotografija kolektiva. Danas zaposlenici sve više žele “domaću atmosferu” i na radnom mjestu. Zbog toga sve više mogu pronaći garniture za sjedenje, ljuljačke, kuhinje s šankom, stolovi, barske stolice, meditativne sobe, sobe za vježbanje…

MOGUĆNOSTI ZA RAST I NAPREDOVANJE: Zaposlenici su motiviraniji ako znaju kamo ih može odvesti njihova karijerna staza u tvrtki. Vidjevši mogućnosti za napredak i rast, osjećaju veću motivaciju nego kad te mogućnosti uopće ne postoje.

SUFINANCIRANJE čuvanja djece i školaraca tijekom ljeta: stjecanje titule ” Poslodavac koji brine o obiteljskim vrijednostima “.

Nematerijalna strategija

DOBRI ODNOSI: Dobri odnosi unutar kolektiva značajno utječu na zadovoljstvo zaposlenika. Ako su odnosi loši na radnom mjestu, počinju se urušavati i odnosi kod kuće, jer dugotrajno nezadovoljstvo na radnom mjestu prvo dolazi do izražaja kroz “gunđanje”, sve češće konflikte, različite svađe, a to nezadovoljstvo prenosi se na privatni život zaposlenika.

OPUŠTENA ATMOSFERA: Bolje odnose u kolektivu možete postići Team Building-om, piknicima, organiziranim izletima (skijanje, jedrenje, rafting), zajedničkim obrocima, sportskim danima/raznim natjecanjima, smirenim jutarnjim razgibavanjem (meditacija, joga, pilates); masaže na radnom mjestu.

ZDRAVLJE NA RADNOM MJESTU: Svježe voće i povrće svaki dan (zdravi doručci određenog dana u tjednu, dan bez mesa); mogućnost fleksibilnog radnog vremena, “power nap”, meditativne sobe za smirenje, vrijeme za kratke šetnje, trampolin, organizirane tjedne vježbe, snižene karte za posjet teretani, zajednički ručkovi od lokalnih/ekoloških sastojaka.

OBRAZOVANJE: Ovisno o području unutar tvrtke (prodaja/marketing) ili općenito (rad s ljudima, komunikacija, osobni branding, društvene mreže).

Tvrtke moraju stalno poticati motivaciju zaposlenika i tražiti nove načine poboljšanja uvjeta kako bi osigurale visoku učinkovitost i zadovoljstvo zaposlenika. Jedna od sve češćih praksi je iskren razgovor s zaposlenicima i integracija njihovih želja u korporativnu kulturu. Tako tvrtka saznaje što stvarno motivira zaposlenike i bolje ih razumije. Njihov osjećaj je također bolji, jer se na radnom mjestu doista osjećaju kao osobe koje imaju mogućnost doprinosa i iznošenja mišljenja.

Koje još moguće pogodnosti mogu biti ponuđene zaposlenicima?

Snackovi u tvrtki / Rad od kuće (hibridni rad ) / Obrazovanja / Team building programi / Masaže na radnom mjestu / Vrtić za zaposlene

Kako možemo primijetiti trud zaposlenika:

Postavljanje mjerljivih ciljeva i postignuća / Godišnji (mjesečni sastanci) / Praćenje radnih procesa…

DRUŽENJA-TEAM BUILDING programi

Jedan od češćih i učinkovitijih načina za motiviaciju zaposlenika su team building aktivnosti. Zašto je ovo jedna od najboljih metoda motivacije zaposlenika? Zato što su aktivnosti namijenjene samo zaposlenicima, a organizacijom team buildinga pokazujete svojim zaposlenicima da vam je stalo do njih i želite da se dobro osjećaju. Za doživljaj zaposlenika na team buildingu i jedinstveno iskustvo, potrebno se dobro pripremiti. Određene aktivnosti mogu izgraditi zadovoljstvo, jačati međusobne veze, potaknuti sreću, povjerenje, poboljšati timsku suradnju i komunikaciju. Posljedično, s pozitivnim zaposlenicima i njihovim zadovoljstvom, atmosfera u tvrtki poboljšava se, a zaposlenici postaju uspješniji. Ako se pridržavamo principa uključenosti, najvažnije je razmisliti o tome što će svima donijeti užitak. To je zahtjevna odluka, jer je svrha team buildinga brinuti se da će svi biti zadovoljni aktivnostima.

Činjenica je da će provedba vremena s kolegama biti drugačija, čak i ako se aktivnosti ne završe u radno vrijeme, mora biti vrijedno vremena koje biste inače proveli s obitelji, partnerom ili na drugom mjestu.

Od samog početka organizacije programa team buildinga, razmislite o tome što zaposlenici vole, što vole jesti i piti, te što su već spomenuli kao nešto što im je stvarno bilo super i o čemu su razgovarali neko vrijeme. Ako pažljivo slušate svoje zaposlenike, ove informacije neće biti teško pronaći.

  • Poboljšava se međusobna komunikacija.
  • Tvrtku u kojoj zaposlenici provode više od 8 sati, počinju doživljavati kao zajednicu u kojoj stvarno žive vrijednosti koje komunicirate prema van.
  • Kreativnost, motivacija i usredotočenost na rješenja (a ne probleme) automatski se povećavaju.
  • Povećava se jasnoća zašto nešto rade.
  • Povećava se povjerenje u tim.
  • Bolje se upoznaju, jer su izvan ureda ili rad od kuće, ako tvrtka radi “remote”.
  • Imaju veću motivaciju za rad, što značajno smanjuje bolovanje i manje je “negodovanja”.
  • Pokazuju se individualne vještine.
  • Kroz pomoć i suradnju, jača se osjećaj odgovornosti.
  • Bolji odnosi i povjerenje.

Najveće prednosti team buildinga programa su:

Team building aktivnosti trebaju se odvijati u neutralnom okruženju, izvan radnih prostora. Glavni cilj team buildinga je da zaposlenici budu izvan ureda, automatski će se opustiti, a istovremeno neće imati osjećaj da su došli obavljati svoj posao. Dakle, ovo je vrijeme posvećeno samo druženju, zabavi i jačanju međusobnih veza. Sve više tvrtki shvaća koliko su važne team building aktivnosti i počele su ih uključivati u svoje godišnje planove i strategije. Uključenost među zaposlenicima bit će još snažnija ako zajedno s njima planirate dio team building aktivnosti, pripremite 2-3 prijedloga i omogućite im glasanje. Najbolji izbor zatim pobjeđuje.

Posao neka ostane u uredu. S timom iskoristite vrijeme za drugačije druženje, kako biste zajedno proveli prekrasan dan i bolje se upoznali.

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*